(Foto: Ivar L. Paulsen)

Foto: Ivar L. Paulsen

Hurtigruten i reprise

Verdens lengste TV-program sendes nå i reprise.

Det kom som et sjokk på mange at "Hurtigruten - minutt for minutt" skulle bli NRK 2s største seersuksess, men i løpet av de fem døgnene turen varte så benket millioner av nordmenn seg foran skjermen for å nyte kanskje tidenes sakteste, og altså lengste, TV-program.

Mandag begynte reprisesendingene.

- Vi sender én strekning hver dag, både på dagtid og samme strekning på natten. Dette vil pågå i omtrent en måneds tid, dette gjør vi for de som synes Tour de France kan bli litt kjedelig. Da er det bare å slå over til Hurtigruten, sier Rune Møklebust, NRKs prosjektleder, til Aftenposten.

Det er også mulig at NRK sender hele turen i sin helhet nærmere juletider.

Nå forhandler statskanalen med utenlandske kanaler om å selge programmet, og i anledningen høstens TV-messe i Cannes, mipcom, vil en redigert firetimers versjon bli lagt ut til internasjonalt salg.

- Danskene skulle egentlig ha en kortversjon, men nå vil de i stedet ha en lang versjon av turen. Svenskene skal sende en fire timers versjon, som de tenker å sende nærmere jul. Finske YLE skal enten ha en 12 eller 24 timers versjon, sier Møklebust.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
forsiden

Har samlet inn 60.000 kroner til kampen mot trafficking

Om få uker skal Ida Alexandra Claussen (28) løpe maraton i Hellas. Formålet er å samle inn penger til anti-trafficking-organisasjonen A21, og så langt har sortlendingen samlet inn 60.000 kroner.

Folkeaksjonen om APs LoVe-vedtak:

– Oljeselskapene vant, fiskerinæringa, turismen og naturen tapte

«Ledelsen i Arbeiderpartiet fikk det som de ville», sto det i ei oppsummering i Aftenposten etter landsmøtevedtaket som åpner for oljeboring, først i Lofoten, så om fire år i Vesterålen og Senja.

Politiet etter fire husbranner i Bø siden nyttår:

– Foreløpig ingen grunn til å tro at det er en sammenheng

På fire måneder har fire hus brent ned til grunnen i Bø. Politiet sier at de foreløpig ikke har noen mistanke om at det er en sammenheng mellom noen av brannene.

Snø på Gardermoen skaper forsinkelser og innstilte fly

Østlandet er rammet av snøfall mandag morgen og formiddag. Det skaper forsinkelser i flytrafikken over hele landet.

Søker konsesjon for oppdrett av havsalat

– Andøya best egnet i landet for algeproduksjon

Arctic Seaweed – Aluwini søker nå om konsesjon for å dyrke havsalat på Kvalnes på Andøya. – Andøya er kanskje best egnet i landet for algeproduksjon, heter det i søknaden.