Postgirobygget er på jubileumsturné, og feier 20 år på veien som et av Norges mest populære band. Fredag spilte de nærmere 2000 publikummere varme i høstkvelden på Fæsterålen.

Da VOL snakket med bandet i forrige uke lovet de en hitkavalkade uten sidestykke, og det var nettopp det de leverte fra scenen fredag kveld i sin aller første konsert i Vesterålen.

Et drevent band med låter som "En solskinnsdag", "Idyll", "Sommer på jorda" og "Bohemen lever" i låtkatalogen, i kombinasjon med feststemte vesterålinger, førte til en eksplosjon av stemning på festivalområdet.

Vokalist Arne Hurlen og resten av mannfolka i bandet har spilt nærmere 50 konserter i sommer, og så ikke ut til å være mette på konsertlivet enda. Med utsikt over et dansende folkehav, sortlandssundet og Strandheia ga de alt fra scenen, og vesterålingene svarte med allsang, dans og jubelbrøl.

- Postgirobygget leverte som faen! Folk er i godt humør, de synger og det er skikkelig bra stemning - det er første gang jeg opplever noe slikt i Vesterålen, sier Marius Mikkelsen fra Sortland til VOL etter konserten.