MS Hanøy er hurtigbåten som går i rute i Hadselfjordbassenget mellom Stokmarknes, Raftsundet og Innlandet.

Med representanter fra ledelsen i Stavanger, Hammerfest og rederikontoret i Harstad til stede, mottok det stolte mannskapet på rutebåten en stor vandrepokal som bevis på at det er de som leverte best resultater på helse, miljø og sikkerhet blant Borealkonsernet sine ansatte i året som gikk.

Landsdekkende

Det er Boreal Transport Nord som drifter ruten, og daglig leder Per Hansen kunne fortelle at Boreal Challenge er en intern HMS-konkurranse mellom ulike avdelinger over hele landet.

– Vi har en liga som heter Boreal Challenge, som er en konkurranse i forhold til hvor godt vi drifter med hensyn til arbeidsmiljø om bord, skader og sykefravær. Hadselfjordsambandet har ligget godt an siden MS Hanøy ble satt i rute i 2013.

Det var 2500 ansatte fordelt på 35 lag fra det landsdekkende selskapets sine ulike avdelinger som deltok i konkurransen som har til hensikt å øke den ansattes eget fokus på HMS. Konkurransen dømmes på grunnlag av ulike nøkkeltall i konsernets regnskap.

Ser lyst på fremtiden

Skipper på MS Hanøy, Denni Pedersen, ser på utmerkelsen som en viktig bekreftelse på at de prioriterer sikkerheten om bord. Med den nye hurtigbåten, som siden 2013 har sørget for at passasjerene også kan ha med seg bil ombord, kom det mer ansvar.

– Det her er jo den største båten vi har hatt på Hadselfjorden. Selv om komforten om bord har blitt bedre, har utfordringene med kaiene blitt større. På grunn av størrelsen, får vinden bedre tak i båten og det kan være utfordrende når vi legger til kai i sterk vind.

– Vi har fått veldig mye skryt av denne båten, både fra passasjerene og fylket. Det føles spesielt godt i disse tider, hvor det kuttes ned på ruter rundt omkring, men vi ser lyst på fremtiden.