Det var full feiring i produksjonshallen til Hadsel ASVO i formiddag. Det ble feiret 20-årsjubileum med ansatte og ledelse. Også ordføreren og rådmannen tok seg turen innom.

- Vi er en kjempestolt eier av Hadsel ASVO. Bedriften er ikke bare bra for enkeltmenneske, men gjør også et veldig viktig samfunnsoppdrag, sier ordfører i Hadsel, Siv Dagny Aasvik.

Hadsel ASVO er en av landets cirka 230 vekstbedrifter, og tilbyr arbeid og arbeidsutprøving til mennesker som av en eller annen grunn har behov for tilrettelegging for å være i eller finne egnet arbeid.

Les også: Hadsel ASVO fyller 20 år

Ros

- Det er alltid artig å være på besøk her. Man møter ansatte som forteller om stor arbeidsglede. Det viser at tilretteleggingen faktisk fungerer, sier Aasvik, som roser pliktoppfyllende ledelse og ikke minst arbeidstakere.

Både Aasvik og rådmann Ola Morten Teigen har holdt taler under feiringen.

- Her er det veldig trivelige folk, sier Teigen. Han peker på at bedriften hvert år har gått i overskudd, og at etter flere utbygginger har ikke bedriften trengt å ta opp lån.

Styreleder i 14 år

Ordføreren overrakk blomster til styreleder i bedriften, Finn Sture Hultgrenn. Han har vært styreleder i 14 år og har mye positivt å si om vekstbedriften.

- Det er noe spesielt med bedriften. Arbeidslederne er så allsidig. Hvis noen er borte, går de inn i hverandres jobber og hjelper til. Det går jevnt og trutt her med en fantastisk arbeidsmoral, sier Hultgreen.

Hadsel ASVO koste seg godt i oppyntet hall, med kaker, snitter og godt selskap. Det er også hengt opp gamle avisutklipp som er samlet opp etter tyve år på Melbu.