Slik så det ut i fjor da restauranten åpnet uteserveringa i Torghuken. Foto: Vidar Eliassen

Solhungrige vesterålinger får et nytt tilbud for uteservering i Sortland. Fra før har Ekspedisjonen uteservering. Nå ligger det til rette for at også Sortland Mat & Vinhus får serveringa opp å stå, slik de gjorde i en kort periode i fjor.

– Søknaden vi fikk godkjent da varer i tre år. Vi er nå i kontakt med administrasjonen i kommunen for å forsikre oss om at alt er i orden, sier innehaver Harald Jobsen, som har friskt i minne den noe kronglete og forsinkede prosessen med å få til fjorårets uteservering på samme sted.

– I år regner vi med at det går raskere, siden papirarbeidet skal være i orden. Med forbehold skal uteserveringa være oppe før 17. mai, sier Jobsen.

Ny restaurantsjef

I år har han med seg en ny restaurantsjef i Carina Sørensen. Hun flyttet nylig tilbake til Vesterålen etter noen år i Trondheim, hvor hun har med seg solid erfaring fra restaurantbransjen i trønderhovedstaden.

– Uteserveringa i Torghuken kommer til å bli knallbra. I år skal vi også få på plass et tappetårn for øl ute på brygga. Jeg har jobberfaring og stor interesse for øl og vin. Reker og hvitvit på brygga, det blir fint, sier en smørblid Sørensen.

Om Torghuken blir Sortlands svar på Solsiden i Trondheim gjenstår å se.

Vil utvide serveringa

I år kan uteserveringa bli utvidet noen meter.

– Vi har fått signaler fra kommunen om at den innerste delen av kaia skal shines litt opp, samt at rekkverket skal videreføres noen meter, sier Sørensen.

Det er nettopp kaiarealet som får nytt rekkverk restauranten vil ta i bruk.

– Vi er i samtaler med kommunen om vi kan benytte det ekstra området til uteserveringa. Om vi får lov, tør jeg ikke spå, men sjansen er meget stor for at vi har en uteservering klar før 17. mai, sier Jobsen.

Restauranten har i utgangspunktet tillatelse til å servere gjestene ute fram til klokka 23.00.