– Økende etterspørsel er bakgrunnen for at vi gjenåpner, sier Trine-Lise Steffensen ved kysthotellet til VA.

Foreløpig åpner restauranten dørene to av dagene i helgene. Konseptet er veldig klart: Det satses på lokale råvarer i en kort meny. Lokale råvarer er definert som varer fra Nord-Norge.

Lokal mat

Røye fra Sigerfjord, laks fra Stokmarknes, skinke fra Tromsø, multer fra Andøya, tørrfisk fra Tromsø, ost og øl fra Lofoten og selvsagt en smak av «Vestfjordoksen», kval, står på menyen. Det er laget noen få forretter, noen få hovedretter og noen få dessert-retter i den første menyen.

Kvantitet er vraket til fordel for kvalitet, og i hovedsak er det valgt et maritimt utgangspunkt for maten. Unntaket er grisekjaker kokt i øl fra Lofoten, som er laget på vann fra Vesterålen (Møysalen).

Ambisjonen er å lage noen få retter veldig godt i stedet for å satse på en tung meny.

Temakvelder

«Isqueen» har satset på lokal mat tidligere, beretter Ole Jørgen Eilertsen, en av kokkene som skal realisere menyen. Eilertsen sier at teamet ved Vesterålen Kysthotell holder på med den siste finpussen av rettene.

Han ønsker seg en restaurant med lave skuldre både hos betjening og hos gjester.

Ulike kokker vil ha ansvaret, og fra tid til annen vil det bli invitert inn gjestekokker. Da vil menyen bli endret.

Eilertsen har også andre planer.

– Får du ikke lov til å spille de gamle vinylplatene dine hjemme, kan du kanskje få lov til å spille dem her på spesielle temakvelder, foreslår han. Eilertsen programerklæring for øvrig er at alt skal gjøres med kjærlighet på restauranten.

Stengte

«Isqueen» stengte dørene i fjor høst.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra våre kunder at de ønsker seg et restauranttilbud på Stokmarknes ut over det som allerede finnes. Det er grunnen til at vi reåpner «Isqueen», sier Steffensen.

Hun peker på at store bedrifter som Skretting og Nordlaks er blant dem som etterspør en åpen båt. Dessuten opplever hotellet en økende turisttrafikk.