Da kommunestyret i Øksnes i mai skulle behandle klagesaken om reguleringsplan og utbygging på Kjærlighetshaugen, vedtok flertallet å sende den tilbake til administrasjonen.

Sendt til Fylkesmannen

Rådmannen hadde i sin innstilling gitt klagerne medhold, og rådet politikerne til å avvise planen. Politikerne var imidlertid ikke fornøyd med saksfremlegget og behandlingen av klagen, og sendte den tilbake. Høyre kalte utredningen partisk, og ba om en ansvarlig saksutredning. Det ble også bedt om at administrasjonen vurderte lovligheten av kommunestyrevedtaket.

Da kommunesstyret behandlet klagesaken i juni, ble det etter forslag fra ØTL vedtatt å avvise klagen fra naboene som vil ha utbyggingen stoppet. Dermed ble saken sendt videre til Fylkesmannen for behandling.

Lang behandlingstid

Kommunen og de involverte partene må nå belage seg på lang saksbehandlingstid. Det varsler Fylkesmannen i et brev sendt til Øksnes kommune denne uka.

– Klagesaken blir behandlet her så snart som mulig. På grunn av saksmengden må det likevel påregnes at saksbehandlingstiden kan bli på inntil 12 uker fra saken ble mottatt her, skriver seniorrådgiver Lill Hildonen til Øksnes kommune.