Da nyheten kom om at Martin Scorsese skulle være produsent for serien Vinyl etter en idé fra Mick Jagger var det stor fare for at det eksploderte både hode og den musikalske buksa for noen og enhver film og musikkelsker. For kombinasjonen av Scorsese og Jagger sammen med musikk fra 70-tallet bare måtte bli bra.

Etter den første dobbeltepisoden var jeg ikke solgt. Det virket tungt, påtvunget og litt kjedelig. Men som alle gode serier så trengte også "Vinyl" bare litt tid å sette seg.

Det gjorde den nok ikke for meg før i episode tre eller fire. Nå på episode ni er den virkelig "up and running". Med fantastisk musikk, godt manus og god casting er den en serie som i grunn bare blir bedre og bedre.

Den er satt til begynnelsen av 70-tallet i plateselskapet American Century Records. Vi følger platesjef Richie Finestra sin kamp for å bli nykter og få et falmende label opp å gå igjen etter noen magre år. Det er sprit, rus og rock and roll for alle penga. Det er nesten så vi lukter svetten på karakterene. Nesten som vi føler pulsen av bassen. Det er til tider nesten som å være tilbake i tiåret da musikken var på høyden av sin kreative sfære.

Mye av det som skjer i serien er fiksjon, mens mye er ekte artister og karakterer. Vi fikk i episode seks treffe David Bowie for eksempel.I episode én treffer vi sågar Led Zeppelin. Og vi treffer så mange fler. Smått magisk for en musikkfan, men likvel - vil jeg tro - underholdende og bra for en gjengs seer også.

Selskapet American Century Recordser ikke ekte. Men en ACR baklengs er RCA, labelen til Sony Music. Just saying. For historien og plottet er tatt ut av Mick Jaggers hode. Det er selvopplevde historier fra hans mange tiår i bransjen. Det er ekte personer gitt nye navn og falske personer gitt ekte navn.

Totalt sett ender serien opp som særdeles god og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen for å se hva som skjer med karakterene, men ikke minst få høre på all den gode musikken og se musikkhistorien brette seg ut på skjermen fremfor meg.

Så, enten du liker vinyl, cd eller radio, men liker musikk. Se denne serien. Om du bare også liker godt, ekte og gjennomført drama, se denne serien.

Karakter: 7/10