Den britiske singer songwriteren James Bay kom inn i musikkmiljøet med et smell i 2014 med singelen "Hold Back The River", som solgte til platinum. Plata "Chaos and the calm" fulgte i 2015 og dette er ei plate som har vært nummer en i England og nummer 15 i USA. Bay fikk i år tittelen årets manlige artist under Brit Awards.

Karrieren hans startet med en god del treff på Youtube med sanger der før han ble plukket opp plateselskapet sitt. Dette førte han fra en rimelig ukjent ungutt i 2013 til en verdensstjerne i 2016.

Hit på hit

Men så over til det viktige, nemlig musikken.

Plata "Chaos and the calm" er rett og slett en liten perle av en plate. I sin sjanger går den rent kvalitetsmessig langt over andre artisters noe ujevne utgivelser. Undertegnede synes for eksempel Bay har langt flere strenger å spille på enn Sam Smith hadde på sin kritikerroste men noe ensformige debutplate.

Fulkommen?

Bay er musiker og gitarist av rang. Hans komposisjoner på "Cahos and the calm" tyder på nettopp det. Plata går fra hit til hit med låter som "Craving", "Hold Back The River", "Let it go", "If you ever want to be in love" og fantastiske "Scars".

Plata inneholder rett og slett ingen dødtid, men er nydelig satt sammen med 12 fullkomne pop-rock-låter av høy kvalitet.

Det som i alle fall er sikkert er at det blir umåtelig spennende å følge Bay videre på ferden som musiker. 26-åringen har i alle fall startet på en glimrende måte. Det blir spennende å se fortsettelsen.

Karakter: 7/10