Kultursamarbeidet i Vesterålen har i mange år hatt et fruktbart samarbeid med regioner på Island og i Irland. I fjor reiste blant annet det irske bandet The Henry Girls rundt i Vesterålen, og spilte konserter i både Øksnes, Bø og Andøy. Denne uka er det Vesterålen sin tur til å imponere irene, når seks musikere herfra reiser til Donegal i Irland for å spille konserter.

Spiller to konserter

- Besøket er et gjenvisitt mellom musikere fra Vesterålen og det suksessfulle irske jentebandet The Henry Girls fra Donegal, foreller daglig leder i Kultursamarbeidet, Vibeke Suhr, i en pressemelding.

Da The Henry Girls spilte konserter i Vesterålen, hadde de med seg lokale musikere fra kommunene de spilte i på scenen. Det er disse musikerne som nå reiser til Irland:

  • Eventyrlandet fra Andøy med Tone Skagen, Trond Lind-Hansen, Fredrik Roksøy Sakariassen og Thomas Pareli Seines.

  • Julie Willumsen fra Bø.

  • Ann-Iren Hansen fra Øksnes.

- De skal spille to konserter sammen med The Henry Girls i Donegal. Torsdag er det konsert i det regionale kulturhuset i Letterkenny, den største byen i regionen. Fredag spiller de i St. Buadan's Church, i Culdaff, som ligger i nærheten av den lille landsbyen The Henry Girls kommer fra, forteller Suhr.

Politikere og kultursjefer med

Med på turen til Donegal deltar også administrasjonen og politikere fra Vesterålen kulturutvalg, samt kultursjefer fra kommuner i Vesterålen. Donegal County Council har laget eget program for denne delen av delegasjonen.

- Målet med besøket er å videreutvikle det internasjonale kultursamarbeidet som Kultursamarbeidet har hatt med Donegal County Council siden 2007, avslutter Suhr.