Når kultursamarbeidet og friluftsrådet i Vesterålen går sammen om å arrangere kultur- og naturuka Kul Tur i september, er det med noe nytt på programmet.

- I løpet av lørdag 17. og søndag 18. september ønsker samtlige ordførere i regionen å invitere innbyggerne på tur i sin hjemkommune.

Kulturinnslag

Det er ordførerne selv som er turguider denne dagen, og felles for alle turene er at det blir kulturinnslag og andre aktiviteter.

Andøy-ordfører Jonni Solsvik tar med folket på tur i deler av Kyststien, mens Bø-ordfører Sture Pedersen inviterer til tur ved Friluftsgalleriet i Bø.

I Øksnes kan de som deltar på den eventyrlige vandringa i Klomarka, poste politiske ønsker og forslag i turkassen ved turmålet, når Karianne Bråthen inviterer til tur.

Vil ha innspill

Siv Dagny Aasvik, ordfører i Hadsel, legger turen til Årnessand, der det blir mulighet for grilling. Lødingen-ordfører Atle Andersen tar en kulturell spasertur i nærområdet, innom kulturminnene langs kulturstien i Lødingen sentrum.

På Sortland går turen til Lomtjønnåsen i Sortlandsmarka. Ordfører Tove Mette Bjørkmo ønsker innspill til nye gode friluftstiltak, fra turdeltakerne.