Dette kommer frem i ei pressemelding fra Kultursamarbeidet i Vesterålen.

Arrangementet begynner med uteleker og avsluttes med konsert.

- Ta gjerne med kveldsmaten og sitteunderlag, heter det i pressemeldinga.

Bjørklundparken

Bjørklundparken ligger like i nærheten av Blåbyhallen på Sortland. Her bygger Bjørklundparkens venner et nærmiljøanlegg med fokus på aktivitet og natur.

I forbindelse med dette arrangementet inviterer foreningen til gamle uteleker i parken. Noen leker vil være kjente for dagens barn, men kanskje lærer de seg noen nye fra da foreldrene og besteforeldrene var ung.

Nordnorsk musikk

- Når «M/S Marmæl» legger fra kai, spiller vi først og fremst nordnorsk musikk, men lever også i den typiske «lytt-og-knabb»-tradisjonen som våre forfedre her i nord har brukt i århundrer - og sper derfor på med alle de fine melodiene vi kan finne dersom vi ryker tom, sier Sigrid Randers-Pehrson i bandet.

Hun forteller også noen ganger eventyr og gjør det skummelt rundt seg. Gruppa oppsto i 2005 og har bestått av litt ulike medlemmer.

- Men fele, bass og sang har fulgt oss en stor del av tida, sier Sigrid.

Bandet består av:

Leif Egil Barth, født i 1977, fra Gravdal trådte sine barnesko i Lofoten spellemannslag og er den sterkeste arvtakeren etter Børre Holmstad som prega lofotspellet gjennom hele 1900-tallet. Leif Egil tok seinere med seg sin spilletradisjon til musikkonservatoriet i Trondheim, og tok klassisk utdanning på bratsj der, i tillegg til å lede Snaustrinda Spelemannslag og andre grupper. Etter å ha spilt bl.a. sammen med Trondheim Solistene tok han veien nordover igjen og er nå lærer og musiker på Sortland.Sigrid Randers-Pehrson, født i 1971, fra Øksnes, er Nord-Norges eneste profesjonelle folkesanger. Hun har studert ved Høgskolen i Telemark og Ole Bull Akademiet, med Sondre Bratland som læremester. Hun har fartstid i band som Fotefar og Hekla Stålstrenga, og har holdt konserter i flere land. Sigrid har sunget på Festspillene i Nord-Norge, Kråkeslottfestivalen og Førdefestivalen, i tillegg til festivaler på Island, Skottland og i Danmark. Ho er også en ettertrakta kursholder som kjenner av nordnorsk sangtradisjon.

Rasmus Johansen, født 1973, fra Sortland, er kontrabassisten som startet med klassisk, fordypet seg i jazz og rytmisk musikk, og som nå er lærer og utøver på Sortland. Han har utdannelse fra Conservatorium van Amsterdam, Nederland, og har lang og allsidig konserterfaring med både jazzensembler, symfoniorkester og som bassist i Madrugada!