Forleden skrev VG at ekteparet ble frarådet å jodle eller plystre under sin konsert i Kautokeino. Det var koret «Dimitri Joavku» som var redd det ville fremstå som upassende og at det ville ødelegge for fremtidige konserter i kirken. I 2013 stengte nemlig menighetsrådet Kautokeino kirke for konserter etter at Ole Edvard Antonsen joiket i kirken, kunne Dagbladet opplyse den gang.Arredondo skriver i et blogginnlegg at man i Kautokeino tok skarp avstand fra plystring i kirken.«– Dere må ikke plystre - da påkaller dere djevelen,» skrev hun……men verken Andenes menighet eller medarrangørene i Andenes Blandet kor hadde lagt slike føringer foran tirsdagens konsert i Andenes kirke. Dermed kunne Maria Arredondo og Torstein Sødal levere full pakke - til glede for de rundt 140 som var samlet i kirka.

Jodlet og plystret

Paret jodlet, plystret og leverte briljant sang gjennom et repertoar som omfattet alt fra Ole Paus, via Disney, til «Sound of Music» og selvsagt den også kontroversielle kjærlighetsvisen «Det hender så mangt på Hovedøen» - som Arredondo skal ha fått tilbakemelding på virket ukristelig, og derfor ble forlangt fjernet fra Kautokeino-programmet.På Andenes var det imidlertid ingen som tok anstøt av dette - tvert i mot. Her fikk de også høre den loklale sangstjerna Mia Eliassen synge duett med Maria Arredondo på Tove Karoline Knutsens «Kom sommarvijnn» - som ble et av kveldens høydepunkter.

– Fantastisk flott

– En fantastisk flott konsert. De kunne virkelig synge! syntes Raimo Törmä.– Helt fenomenalt, mente også Rigmor «Lilla» Pedersen.Kirka var stemningsfullt og dempet belyst. Kvaliteten på videoen er preget av dette, men du får likevel et godt inntrykk av det musikalske og den fine stemninga!