- Spillende unge kommer og går. Mange av de som har vært med gjennom åra, er i dag profesjonelle musikere rundt i landet. LVO har lyktes med å få med de unge, men styret ønsker at flere voksne amatører blir med, både for å spille og for å være med på å drive dette «dugnadsorkesteret», skriver styrelder i Lofoten og Vesterålen Orkesterforening, Eirik M. Bugge i ei pressemelding.

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening (LVO) er øyrikets eget symfoniorkester med unge musikere, voksne amatører og profesjonelle fra regionen. Konserter arrangeres rundt på små og store steder.

- Styret er opptatt av å få flere viderekomne amatører med, særlig strykere og musikere på spesialinstrumenter. Når det gjelder ungdom, strømmer de til, takket være et godt samarbeid med kulturskolene og Musikklinja på Sortland.

Rekruttering viktig

Å drive et symfoniorkester med musikere fra ni kommuner gjør rekruttering viktig.

- I fjor høst markerte LVO 40-årsjubileum. På jubileumskonsertene i Kulturfabrikken - Sortland og Lofoten kulturhus i Svolvær var 65 musikere med under sluttnummeret. Av disse var nærmere 30 under 16 år, skrives det.I midten av oktober står en stor konsert for døra. På Unge Talenter-konserten på Stokmarknes er sju dyktige unge solister med orkesteret som har et aldersspenn fra 13 til 83 år.

Men nå ønske altså også foreninga flere voksne amatører å bli med.