De sju unge musikerne er tatt ut blant 15 som søkte om å være solist på Unge talenter-konserten.

Stor variasjon

Publikum får høre stykker for soloinstrumenter og orkester av berømte komponister som Purcell, Vivaldi, Saint-Säens, Hummel, Bruch, Goldtermann og Weber. Det opplyser LVO i en pressemelding.

Fem instrumenter er representert: Fiolin, bratsj, cello, klarinett og trompet. På konserten fremføres også den kjente Egmont ouverturen av Beethoven.

Sju solister

De unge talentene er Temmam Al-Taie fra Leknes, trompet, Adam Kristian Olsen Enochsson fra Melbu også trompet, Nina Karlsen fra Harstad, klarinett, Celia Sanchez-Nieves fra Stokmarknes, fiolin, Emma Mørkved fra Flakstad på bratsj og Hedda R. Holstad Dyrnes og Pelle Winsjansen, begge cellister fra Sortland.

Ketil Vangen fra Sortland er kveldens dirigent. Han har vært knyttet til LVO siden 1980, både som dyktig dirigent og klarinettist. Han har flere ganger hatt det kunstneriske ansvaret for Unge talenter-konsertene og gitt den tryggheten som er avgjørende for en ung solist.

Morgendagens musikere

Mange tidligere solister på LVO-kunsertene, Unge talenter, arbeider i dag profesjonelt med musikk som frilansere, musikklærere eller som ansatt i ett av våre orkestre. LVO oppfordrer publikum til å møte noen av de som kan bli morgendagens proffe musikere fra distriktet vårt!