Torfinn Iversen

Med seg har han klipper Arild Tryggestad. De vil gi et innblikk i hvordan en film kan settes sammen, og hva som vektlegges. Filmpraten ledes av Kolbjørn Hoseth Larssen, lærer ved medielinja i Hadsel. Dette melder Laterna Magica i ei pressemelding.

«Oskars Amerika» ble spilt inn på Andøya og i Målselv i sommer. Filmen har profilerte skuespillere som Jørgen Langhelle, Bjørn Sundquist og Marie Blokhus, men også unge Odin Eikre fra Stokmarknes.

Arrangementet vil være på formiddagen i Hurtigrutens Hus, og i Kulturfabrikken på ettermiddagen.

- Det har vært slitsomt, men veldig artig Odin Eikre (11) har i 29 dager spilt hovedrollen i filmen «Oskars Amerika». Nå tar han ordentlig sommerferie.

Ro

Oskars Amerika handler om 10 år gamle Oskar, som bestandig har drømt om å ri over prærien sammen med moren sin. Rett før sommerferien forteller moren at hun må dra til Amerika, mens Oskar må bli igjen hos den gretne bestefaren sin. Heldigvis møter Oskar mannen Levi, som bor sammen med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro over Atlanteren for å finne Oskars mor.

Barnefilm fra Andøy sikter på Berlin Filmfestivalen i Berlin vinteren 2017 er målet for verdenspremieren på regissør Torfinn Iversens «Oskars Amerika». Mulighetene burde være gode: Forspillet til filmen var i Berlin i 2012. Innspillingen har foregått på Andøy.

Sortlending

Torfinn Iversen (f. 1985) fra Sortland deltok for første gang på Laterna Magica i 1993, og jobber i dag som manusforfatter og regissør. Han har en bachelor i filmvitenskap fra Høgskolen i Lillehammer, og er også utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole. Iversen har skrevet og regissert flere kortfilmer, som har vært i konkurranseprogrammer på nasjonale og internasjonale kortfilmfestivaler. Mest kjent av disse er Levis hest, som ble valgt ut til generation-programmet på Filmfestivalen i Berlin i 2012. Oskars Amerika blir hans langfilmdebut, og kommer på kino i 2017.

Arild Tryggestad (f. 1975) ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2004 som klipper, og har siden jobbet som klipper og manusforfatter. Han driver det Lillehammer-baserte produksjonsselskapet Filmbin sammen med Trine Aadalen Lo, Nicholas Sando og Christian Lo.

Tryggestad har klippet en rekke reklamefilmer, musikkvideoer og kortfilmer. Mest kjent er prisbelønte Bawke av Hisham Zaman og Kjøttsår av Lisa Gamlem, som ble nominert til gullpalmen for beste kortfilm i Cannes 2011. Han har klippet dramaseriene; Ping-Pong, Hjerterått og Trio - Odins Gull og vært klipper på spillefilmene; Bestevenner, De Tøffeste Gutta, Red Heart, Før Snøen Faller, Brev til Kongen og nå Oskars Amerika av Torfinn Iversen.