Det indiske kjøkkenet regnes som et av de beste i hele verden, og når du har smakt denne lekre kyllingretten så skjønner du hvorfor.

En svært vellykket kombinasjon av styrke og lunhet, bitterhet og sødme, friskhet og «volum».

La deg ikke skremme av at det er mange og til dels fremmede smaker, det er en rett som er enkel å lage – og enkel å lykkes med!

Chicken harra masala

  • 2 dl nøytral olje

  • 2 gule løk

  • 4 grønne chili

  • 1/2 bunt mynteblader

  • 1/2 bunt koriander

  • 30 g cashewnøtter

Friter løken i tynne skiver. Når den er sprø og gylden – løft den opp med en sil og legg den til tørk på papir.

Legg det meste av løken (spar lite grann til dekorasjon), chilien, urter og nøtter i en mikser. Kjør til en jevn pasta, legg over i en skål – og bland inn.

  • 1 dl vispet tyrkisk yoghurt

  • 1 ss revet ingefær

  • 2 knuste hvitløksfedd

  • 500 g kyllingfilet i biter

Sett i kjøleskapet i en times tid. Varm opp nøytral olje i en gryte og fres den marinerte kyllingen på alle sider. Rør inn.

  • 1 dl vann

  • 2 ss gurkemeie

  • 1 ts salt

La koke i cirka et kvarter. Bruk en morter til å knuse.

  • 1/2 cm kanelstang

  • 2 grønne kardemommefrø

  • 6 svarte pepperkorn

  • 1/2 ts kumminfrø

  • 1 ts korianderfrø

Bland inn i gryta etter 15 minutter sammen med en liten dash fløte eller tjukk kokosmelk.

  • Krydre indisk ris

  • 2 dl basmatiris

  • 4 dl lettsaltet vann

  • 5 g fennikelfrø

Skyll risen nøye i rennende vann. Legg ris og fennikelfrø i en kasserolle. Hell på vann og kok opp. Kok til risen er tørr, sett til side i ti minutter – og like før servering rør rundt med gaffel.

Server kylling og ris med en god chutney, fritert løk, nanbrød og lyst indisk øl.

Vel bekomme!