Da Jesper Jenset meddelte Fæsterålen-arrangørene at han ikke kunne komme likevel, var det stille på festivalkontoret ei stund. Så heiv de seg rundt, og fikk inn Hkeem som erstatning.

– Jeg må innrømme at jeg fikk litt høy puls da Jesper Jenset måtte kansellere, men heldigvis kunne vi raskt booke om til en artist som leverer til de grader på sommerstemning, sier en lettet festivalsjef Stein Inge Pedersen i Fæsterålen.

Fant erstatter

Jenset har fått mulighet til å jobbe med en stjerneprodusent i Los Angeles, og rekker ikke å komme tilbake til Norge tidsnok til å rekke festivalen.

Ifølge Caroline Meier i Deadline Event er Jenset lei seg for kanselleringen, og har lovet å komme tilbake ved en senere anledning.

– Problemet med en avbooking er jo å finne noen som kan erstatte han. Men Hkeem spiller på Rakettnatt i Tromsø fredag, og kunne komme til Sortland på lørdag.

Bannskap

Hans virkelige navn er Abdulhakim Hassane, men de fleste kjenner ham som artisten Hkeem. Han har toppet alle lister i sommer med hiten «Fy faen», som er streamet hele 26 millioner ganger på Spotify. Lørdag skal han spille både på Familie-Fæsterålen, samt på kveldstid.

Hverken festivalsjefen eller promosjef Caroline Meier er redde for å booke en som smeller til med bannskap i låtene sine.

– Låta som handler om mennesker som ikke har noe positivt å si, eller «snakes» som Hkeem kaller dem. Dette er en skikkelig sterk sommerhit som gjør folk i sjukt godt humør. Hkeem satte totalt fyr på Trænafestivalen da han avslutta der i sommer, så dette kommer til å bli helt episk, sier Meier.

– «Fy Faen» er seksåringen min sin favorittlåt. Vi gjorde en vurdering på bannskapet, men tok en rask avgjørelse. Han har jo blant annet spilt på VG-lista på Leknes i år.

– Blir glad av refrenget

Hkeem gleder seg til å komme til Fæsterålen etter å ha spilt på Rakettnatt, og sier at han gleder seg til å se vesterålingene ta helt av til låtene hans.

– Jeg inspirerer andre gjennom sangene mine, og har lyst å gi folk en bra følelse av å høre på musikken min. «Fy Faen» handler kanskje om klaging, men man blir glad av å synge refrenget, sier Hkeem i en pressemelding.