Det er klart det skal bli fest når en av regionens største entreprenører jubilerer. Med lokale talenter og store artister kom høydepunktene på rekke og rad gjennom kvelden

– Det har vært SE hele veien. Og i den forbindelse står SE for stolthet og engasjement, sa administrerende direktør i Sortland Entreprenør, Oddbjørn Toften i sin åpningstale.

– Frivillighet skaper engasjement og stolthet. Det har vi prøvd å få til, og jeg mener vi har lyktes, sa Toften før han overrakte en sjekk på 250.000 kroner til de lokale idrettslagene Melbo, Morild, Andenes og Sortland.

Sparket festen i gang

Alle 50-årslag trenger en god toastmaster, og den rollen er det vel få som mestrer bedre enn skuespiller og kveldens konferansier, Kristian Figenschow. Han sørget for å varme opp publikum på beste vis, før lokale vesterålstalenter fikk vise seg frem på scenen.

Og jøss - Vesterålen har mye å være stolte av.

Unge talenter

Elleve år gamle Liina fra Hadsel fikk æren av å åpne showet, før «the Hit»-deltaker Nathalie Pedersen (snart 18) fra Bø spilte sin selvskrevne låt «Koffør?».

Øksnesværing Victor Berntsen (15) imponerte på gitar med Gary More's «the Loner» og Celine Pedersen fra Lødingen sang «Photograph» av Ed Sheeran.

Trommetalentet Eilif Hallingstad Finnseth (17) sa til VOL et par dager før konserten at han skulle prøve å spille bedre enn Violet Road. Og hans imponerende trommeferdigheter er farlig nært Violet Roads nivå.

Andenesjenta Runa Stave (11) imponerte stort med sangen «Min Bror», før hun overlot scenen til Lars og Ola Bremnes.

Vakkert

Bremnesbrødrene hadde med seg Hekla Stålstrenga-gitarist Tore Bruvoll på scenen, men det levner ingen tvil om at de sannelig vet hvordan de skal traktere gitaren selv også.

Ola og Lars Bremnes synger så fint og stemningsfullt, og har hele salen med seg i sanger om slakk line, kollektivtransportidioti og selvsagt evig vakre «Har du fyr?».

Folkekjær

Den folkekjære artisten Bjørn Eidsvåg er neste på scenen. Vestlendingen, som viser seg å være kvart vesteråling - med en morfar fra Bø, bød på en rekke av sine store slagere.

– Jeg pleier å være forsiktig med å fortelle hvor jeg har aner. Folk så rart på meg når jeg sa jeg hadde en morfar fra Bø. Så skjønte jeg at de trodde jeg hadde pyroman-gener, vitser Eidsvåg fra scenen.

Stemningen i taket

Kvelden i Møysalen avsluttes på aller beste tenkelige vis. Om Lars, Ola og Bjørn sørget for god stemning i Møysalen, sørget de festklare guttene i Violet Road for at taket løftet seg.

De er et av Norges mest populære band, og det som må være landets aller beste liveband, Violet Road sparte ikke på noe, og leverte et fyrverkeri av en konsert. Med sine sterke vokaler, gode soloprestasjoner og vanvittige energi på scenen smitter de det gode humøret over på publikum.

Det rykket i mang en rockefot, og flere ganger ristet det ordentlig i seteradene av trampeklappen. Dette er ikke bandet å sitte stille til, og på de siste par låtene får bandet publikum på føttene, syngende, dansende og klappende.

- Kunne ikke vært bedre

En strålende fornøyd administrerende direktør, Oddbjørn Toften, kunne ikke fått en bedre feiring av selskapets 50 år.

– Det var helt fantastisk. Det er utrolig hva de gir av seg selv, inkludert talentene som har vært på scenen, sier Toften til VOL etter konserten.

Han skryter av arrangementet, artistene, talentene, fredagens konserter og turene, og ikke minst av produsent for forestillingen, Svein Spjelkavik.

– Vi har fått bare gode tilbakemeldinger. En av pensjonistene våre sa etter rib-turen og Bremnes-konserten i Øksnes i går at han aldri hadde opplevd noe bedre. Artistene er så ekte, og så er det artig at de alle har aner i området. Disse minnene vil sitte i lenge, sier Toften.