Ole Evenrud er kjent for å ha et meget godt øye for unge musikktalenter og satt i Idols dommerpanel i 2003 og 2005; årene da Kurt Nilsen vant og Tone Damli Aaberge for alvor ble kjent for det norske publikum.

Anniken er favoritt

Fredag går startskuddet for årets finalesendinger, og i glasskula til Evenrud stikker det seg ut noen klare favoritter.

- Det er veldig vanskelig å peke på èn storfavoritt. Til det har vi sett for lite til artistene og ikke minst hvordan publikum reagerer på deres opptreden og låtvalg. Men jeg mener noen åpenbart stiller sterkere enn andre. Mitt tips er at Chinook Lamers, Thomas Sarpebakken Pettersen og Anniken gjør opp om seieren, sier Ole Evenrud i en pressemelding.

Lave odds

Evenruds forhåndstips bifalles i stor grad av spillanalytiker Stian Røsvik Bjørstad i spillselskapet Comeon! Selskapet setter fortløpende odds på hvilke Idol-finalister som ligger best an til å vinne konkurransen, og her topper Chinook og Thomas lista med vinnerodds på henholdsvis 3,55 og 4,50.

Anniken har han imidlertid mindre tro på.

- Vi vurderer nok hennes vinnersjanser som noe svakere. Noe også oddsen på 10 blank reflekterer, sier Røsvik Bjørstad i Comeon!

Rockejente

Lærer og tobarnsmor Anniken fra Hognfjord i Sortland ble med i Idol for å bringe rocken tilbake i TV-ruta. Hun kommer fra en musikalsk familie og spiller til vanlig i i band med brødrene Rolf Anders og Leif og kompisen Glenn.

Idol-ekspert Evenrud har falt pladask for hennes litt røffe stil.

- Anniken er ei jente etter mitt hjerte. Ei voksen rockedame med trøkk og tæl. Hun har den ru, raspende vokalen som vi i Norge er så glade i. Jeg håper hun rocker seg helt til topps i Idol 2014, smiler Ole Evenrud.

Første finalerunde vises på TV2 i kveld.