I år er det 20 år siden oppstarten av lørdagskafèen på det som den gangen var Sortland syke-og aldershjem. Kafeen ble videreført da Lamarktunet ble etablert for 11 år siden, og det var også her jubileet ble markert lørdag ettermiddag.

Dette har vært 20 år med frivillig arbeid, der en rekke frivillige organisasjoner har stilt opp og gjort en kjempeinnsat, uttrykte Unni Glad i Frivilligsentralen fra talerstolen.

20 år med kafedrift og loddsalg har også gitt betydlige inntekter.

– Vi har fått inn et sted mellom en og to millioner kroner. Dette er midler som har gått tilbake til Lamarktunet. Det er ikke verst, sa Unni Glad i sin tale til forsamlingen.

Disse pengene har blant annet gått til gaver til de ulike avdelingene, grillhytte og utendørs gjerde.

Fikk blomster

I sin tale skrøt ordfører i Sortland kommune, Grete Ellingsen, av alt arbeidet frivilligsentralen har lagt ned i lørdagskafeen og overrakte blomster til Unni Glad som takk for innsatsen.

– Det er en glede å være her i dag og markere dagen med så mange koselige mennesker. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle frivillige som har bidratt til lørdagskafeen gjennom årene, og som har vært med å vise hvor rikt kulturlivet i Sortland faktisk er, sa Ellingsen.

Underholdningen i forbindelse med arrangementet var musikalske toner med Tor Furre og Arild Hansen. På menyen stod en annen delikatesse, nemlig elggryte.