Gupta skal dirigere fremførelsen av Requiem av Wolfang Amadeus Mozart.

De siste ti årene har Gupta blant annet vært sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Kristiansand symfoniorkester, Opera Sør og Kringkastningsorkesteret. Han er tildelt både Kritiker og Spellemannspris, og var dessuten sentral i dokumentaren "Orkesterliv", som ble sendt på NRK i 2005. For tiden arbeider Gupa som frilansdirigent for flere store orkester rundt om i Europa.

Samarbeid

Fremføringen av "Requiem" er et samarbeid mellom Sortland strykekonsert og musikklinjekoret ved Sortland videregående skole, som hvert år setter opp et kirkemusikalsk verk. Hege Monica Eskedal fra Sortland skal være solist under konserten, sammen med Astrid Nordstad, Tim Lawrence og Eirik Krokfjord.

Musikklinjekoret blir forsterket med 20 sangere, i tillegg til at flere profesjonelle musikere skal bidra i styrkeorkester. Eskedal tror det blir en musikalsk opplevelse som er verdt å få med seg.

– Sortland kirke kommer til å riste i grunnvollene. Med en stappfull kirke fylt med kor og solister, kommer dette til å bli vakkert, sier hun. .

Requiem er dessuten et av verdens mest kjente og fremførte stykker innen klassisk musikk.

– Ved siden av Händels Messias og juleoratoriet, er Requiem et av de virkelig store verkene for kor og solister, slår Hege Monica Eskedal fast