Dokumentarfilmen «Flink pike», laget av øksnesværing Solveig Melkeraaen, slår alle rekorder for besøkstall på Sortland, og har gått forbi både Kaptein Sabeltann og Doktor Proktors Prompepulver på besøksstatistikken. Det skriver regissør Ingvil Giske i en pressemelding.

Utsolgt første ekstravisning

Filmen har høstet særdeles gode kritikker, og tilbakemeldingene fra sortlendingene har vært veldig bra.

- Allerede i dag er ekstraforestillingen førstkommende tirsdag utsolgt. Det er fryktelig artig, både fordi det er en viktig film, men også fordi den har et solid rotfeste her i regionen, sier direktør ved Kulturfabrikken, Tone Toften til VOL.

I skrivende stund er 690 billetter solgt til forestillingene som har vært - og som kommer. Også for andre ekstraforestilling, som vises 31. oktober, er det solgt billetter.

Lokalt på topp

Nå ligger Flink pike helt på topp på listen av besøkte filmer i 2014.

- Selvsagt er bakgrunnen for dette at regissøren kommer fra Vesterålen, men det er en annen side ved det også. Filmen får uvanlig gode tilbakemeldinger fra publikum, når noen har sett den skryter de av den til andre, og dermed får vi en god spiral når det gjelder besøkstall, sier Giske i pressemeldingen.

- Det samme skjer i Oslo, bare i mindre skala. På grunn av godt besøk setter Oslo kino opp flere forestillinger av filmen fra og med fredag.

Humor og åpenhet

Flink pike er en personlig dokumentarfilm om regissørens opplevelse med angst og depresjon, med undertittelen «en feelgood-film om depresjon».

- Jeg tror det er den fantastiske åpenheten til Solveig og hennes familie, i tillegg til humoren som er brukt i filmen, som er nøkkelen til suksessen. Humor gjør at et tungt tema blir mer tilgjengelig.