Myrbostad er distriktsmusiker på Sortland og er pianist. Men når han setter seg foran flygelet, er det ingen tradisjonell klassisk konsert han fremfører.

Skrjabin har skrevet 24 preludium, en i dur og en i moll for de 12 toneartene som finnes. Myrbostad fremfører dem parvis og innimellom forteller han om Skrjabins spesielle liv og tidlige død.

Skrjabin mente at skulle man få mennesket til å forandre seg til det bedre, måtte det skje på det følelsesmessige plan. Han mente at musikk var den beste måten å formidle følelser på og ville derfor bruke musikk til å forbedre menneskeheten.

Han var et musikalsk vidunderbarn og begynte etter hvert å komponere musikk. Han jobbet lenge med sitt storverk «Mysteriet», som skulle vare i sju dager og skulle inneholde musikk, dans og lys. Det ble aldri fremført og i dag finnes det bare noen skisser som viser hvordan han tenkte at helheten skulle bli.

Myrbostad formidler både musikk og historie på en utmerket måte og gjør de flotte komposisjonene til en spennende, morsom og lærerik historie.

Dette er en forestilling som alle i Vesterålen bør få muligheten til å se.

Myrbostad er for øvrig inne i et såkalt residency-opphold på Øst-Island i regi av kultursamarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island.

Kulturmarkering

Konserten i Nordens Hus i Reykjavik markerte slutten på fire dager med feiring av kultursamarbeidet mellom Vesterålen og Øst-Island.

Det startet torsdag med en konferanse og konsert med norske, islandske og irske musikere. Ann-Iren Hansen og Maja Bugge var svært delaktige i en fantastisk konsert med både tradisjonell og ny musikk.

Fredag var det en like fantastisk konsert i Reykjavik med den irske gruppa The Henry Girls.

I tillegg har en del av delegasjonen fra Vesterålen besøkt Øst-Island underveis.