En smilende Anniken Høve møter Vol i pausen i fredagens finnalerunde i Idol.

- Det var veldig sterkt for meg å gjøre denne låta. Jeg håper vikrelig jeg fikk fram et budskap, for den låta er veldig sår for meg, sa hun.

Takket onkel

- Onkel Remi er fadderen min, onkelen min og en veldig god arbeidskollega. Han introduserte meg til Beatles, så tusen takk, onkel Remi! sa hun.

Fredag kveld er Idol halvveis i finalerundene, og dét med Beatles-kveld, hvor alle deltakerne synger egenvalgte Beatles-låter.

I salen har hun fredag med seg noen slektninger og familie. Broren Rolf Anders skulle egentlig også vært til stede, men ble sittende værfast i Nordsjøen.

- Utrolig bra!

Anniken gikk på scenen med nummer tre med låta Don't Let Me Down, en mye roligere låt enn vi vanligvis hører fra Anniken.

- Ikke mest kjente Beatles-balladen, men den har mye med seg som jeg håper å få fram, sa Anniken før vi fikk høre låta.

Dommerne var meget imponerte, både av låtvalg og framføring.

- Jeg har aldri hørt deg med så mye følelser! Og jeg var med deg, jeg følte deg! sa dommer Tone Damlie Aaberge, og Kurt Nilsen var enig.

- Du synger utrolig bra, og dødsbra låtvalg! sa han.

Samarbeid med Tom Hell

Gjennom uka har Anniken samarbeidet med Tom Hell, noe hun syns var veldig spennende. Hun har hørt mye på the Beatles gjennom barndommen, og det takket være "onkel" Remi i Hognfjorden.

Låta er også en bønn til seerne og dere som stemmer, sa programleder Stian Blipp.

- Jeg håper virkelig jeg står her neste uke også, Don't Let Me Down! sa Anniken og fridde til seerne.

Terningkast fem

Imponert ble også VGs anmelder Thomas Talset, som gir Anniken Høve terningkast fem for innsatsen.

– Anniken har for vane å velge smarte låter, og her utmerker hun seg ved å velge en av The Beatles' skjønneste, ikke-ihjelpiskede sanger.

Hun synger den med glans: Går rett inn i balladens ryggmarg, og synger med trygghet, engasjement og sensibilitet. Et eksempel på at det er en fordel å ha nærhet til materialet man skal fremføre. Hun leverer endog en liten tåre som bonus på slutten. Prakt-TV, skriver han i sin anmeldelse.