I kveld er det duket for storslått åpning av Laterna Magica 2014, som er den 23 i rekken. Da blir det filmfest og utdeling av priser til unge filmskapere.

– Det er veldig hektisk nå rett før, og vi er veldig spente. Vi håper at vi klarer å fylle salen, sier festivalsjef Vibeke Suhr få timer før det braker løst.

Prisutdelingen foregår i tre aldersklasser. Det blir vist klipp fra alle vinnerfilmene, i tillegg til klipp fra alle innsendte filmer.  Juryleder er Torfinn Iversen.

Elever fra musikklinja, Nybrottsrekruttan fra Øknses, og Sortland kulturskole, står for sceneshowet.  Eskil Asbjørssøn har regien for det hele, mens produsent er Kultursamarbeidet i Vesterålen.

Festivalen blir åpnet av Yasmin Hadafow. Hun er 18 år og har vokst opp i Bø. Under fjorårets festival vant hun to priser for filmen "En norsk muslim", som hun laget i lag med Amanda Ingebrigtsen.

Filmen fikk nasjonal oppmerksomhet fordi de viser hennes konflikt mellom kulturen hun stammer fra og den norske kulturen hun er en del av.

Les også: Ny epoke for Laterna Magica

Les også: Vil lokke jentene inn i filmen