11. februar starter den 15. utgaven av Nordlyst, Andøys egen vinterfest. Det blir tradisjonen tro åpning med kommunens fjerdeklassinger.

– Det blir i Andenes kirke og åpningen avsluttes selvfølgelig med festfyrverkeri, sier leder i Nordlyst-komiteen Marte Wiik. Hun er godt fornøyd med artistprofilen til neste års vinterfest.

– Kjempefornøyd. Jeg føler at vi har truffet et vidt spekter og har noe å by på for andværinger i alle aldre, sier hun.

Fjeld og Skorgan

Når de siste smellene etter fyrverkeriet har lagt seg, så er det klart for åpningskonsert i Hisnakul. Der står Drammens-cowboyen Jonas Fjell på scenen. Dagen etter er det litt mer lokalt når Harstad-artisten Sigrun Loe Sparboe går på scenen i samfunnshuset på Dverberg.

– Sigrun er kanskje fortsatt litt ukjent for de fleste andværinger, men jeg tror at folk vil sitte igjen med en fantastisk konsertopplevelse og ikke angre på at de gikk, sier Wiik.

Til ungdommen

Wiik tror også at artisten Mathilda, som holder konsert i Hisnakul fredagskvelden under Nordlyst, vil treffe mange. Matilda har blant annet samarbeidet med artister som Tom Hell, Jonas Alaska og Ida Maria. Hun Skrev musikk til den norske dokumentarfilmen «Til ungdommen» fra 2012 og i høst har hun fått mye oppmerksomhet for en akustisk cover av OnklP og De Fjerne Slektningenes «Styggen på Ryggen».

– Hun har en helt fantastisk stemme, sier Wiik. Nordlyst 2015 avsluttes med lørdagskonsert i Andenes kirke med Anita Skorgan.

Les mer om neste års Nordlyst-artister i Andøyposten lørdag 22. november