«Stormen» er skrevet av William Shakespeare, et stykke som maner til ettertanke rundt temaene tilgivelse og forsoning. Stykket skal være hans siste skuespill, og ble først satt opp i London 1. november 1611.

En garva gjeng teaterveteraner leverte et forrykende uvær på scenen, under regien av Birgitte Strid. «Stormen» er det første stykket hun har regien på ved Nordland Teater.

Stormfullt

Stykket utspilles på en øy, og en voldsom storm setter hele stykket i gang. På øya regjerer trollmannen Prospero, spilt av skuespiller, og styreleder i Det Norske Shakespeareselskap, Bernhard Ramstad.

På øya hersker han over ånder og slaver, mens han egentlig er hertug av Milano. Stormen bringer tidligere svikere og fiender til øya, som Prosperos sjalu bror Antonio, som tidligere fikk sin bror avsatt som hertug. Prospero vil ha tittelen sin tilbake, noe som krever stormfulle krefter.

Paralleller

Stykket forteller tre parallelle historier, som alle handler om indre stormer.

I den ene forelsker Prosperos datter Miranda seg i kongen av Napolis sønn, Ferdinand. I den andre konspirerer Prosperos bror Antonio og kong Alonso av Napolis bror, Sebastian, sammen for å ta livet av Alonso. I den tredje møter Prosperos slave, Caliban, drukkenboltene Tinculo og Stephano.

Som det meste skrevet av Shakespeare, er det forholdsvis tungt. Den nordnorske innpakninga, med referanser til tørrfisk og kveite gjør det imidlertid mer lettbeint og humoristisk. Denne svært folkelige varianten av Shakespeare, fikk folk i salen til å vri seg i latter.

Stor produksjon

Det var en imponerende produksjon som kom til Sortland mandag. Scenografien var enkel, men veldig elegant, med en stor sandkasse som blir flyttet rundt på scenen.

Skuespillerne leverte med høy energi og stor presisjon.