Søndag 7. desember får Kulturfabrikken storfint besøk av noen av Norges beste jazzmusikere: Bjørn Vidar Solli (gitar), Steinar Nickelsen (orgel) og Jon Wikan (trommer). Jazz? Det er kanskje mange som oppfatter jazz som noe mystisk og rart som det ikke alltid er like lett å forstå. Nettopp dette vil gitarist Bjørn Vidar Solli, organist Steinar Nickelsen og trommeslager Jon Wikan gjøre noe med. Historien om jazzen er en fortelling som bare venter på å bli fortalt. Og samspillet på en jazzkonsert er en reise som bare venter på å bli reist.

For jazz er en musikksjanger hvor veien blir til mens man går. Men det er jo mye morsommere å løpe! Og for å løpe fort må man øve mye. Men hvordan øver man på noe som ikke finnes ennå?

Gjennom spennende historier, fantastiske låter og morsom lek med toner og melodier, vil publikum få en grunnleggende forståelse av jazzen som sjanger og hva det vil si å improvisere. Kanskje var det noen som før konserten tenkte «jøss, jazz?». Målet er å få alle til heller å ville juble «yes!». Velkommen til en gratis, annerledes og artig jazzkonsert for hele familien! Konserten arrangeres av Kulturfabrikken og Sortland jazz- og viseklubb, med støtte fra Musikk i Nordland.