Julie Willumsen Foto: Gard L. Michalsen

Kulturnæringsstiftelsen Spare-Bank 1 Nord-Norge gir til sammen ni millioner kroner til over 60 prosjekter innen musikk, litteratur og visuell kunst, skriver Spare-Bank 1 i ei pressemelding.

Fra Vesterålen får musiker Julie Willumsen fra Bø støtte. Hun mottar 50 000 kroner fra Kulturnæringsstiftelsen, til markedsføring og turné.

- Det er helt fantastisk! Ja, jeg blir egentlig alltid overraska når jeg får støtte, og så var det så mye i tillegg! sier Julie Willumsen om tilskuddet hun får tildelt.

Hun skal slippe ny plate til høsten, og har hatt et ønske å dra på turné i Finnmark og Troms. Det er det pengene skal gå til.

- Jeg tror det blir veldig spennende. Vi kjører selv, så vi får nok sett mye fint. Jeg gleder meg veldig! sier hun.

Willumsen er utrolig takknemlig for at det finnes slike støtteordninger å søke på.

- Det har alt å si! Med mindre man er et veldig etablert band, er det veldig få som tar risikoen med å bokke en inn. Spesielt i Nord-Norge, hvor det er så dyrt å komme seg rundt. Mann er helt avhengig av støtte, så det er utrolig bra, sier hun.

Tilsammen deler stiftelsen ut over ni millioner kroner til forskjellige kulturformål, i denne omgang.

Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge ble etablert høsten 2012. Formålet er å bidra til allmennyttig utvikling av kulturnæringen innenfor forretningsområdet til Spare-Bank 1 Nord-Norge.

Dette skal skje ved at stiftelsen gir økonomiske bidrag (gaver, lån eller investeringer) til kulturnæringsvirksomhet eller kulturnæringsfremmende aktiviteter. Det overordnede målet er å bidra til å skape flere arbeidsplasser.

Etter å ha bodd i Oslo i flere år, flytta Julie Willumsen hjem til Bø for noen år siden, der hun nå jobber som musiker og kulturskolerektor. I hennes andre album "Ikkje vækk mæ før æ våkna" har Julie ifølge hennes egne nettsider "gjenoppdaget sin egen dialekt, sitt nordnorske lynne og funnet sin egen stemme".