Til helga fylles Hovedgården på Melbu med ei gruppe kreative damer fra Lofoten og Vesterålen som kaller seg “Kvinnene fra havet”. Denne spennende buketten består av dyktige kunstnere, håndverkere og designere fra Lofoten og Vesterålen.

Kvinnene fra havet ønsker å invitere til et nytt og annerledes marked, der kvalitet og originalitet står i høysetet. De ekslusive markedsplassene er sjelfulle bygninger som skaper en vakker ramme om arrangementet. Denne gangen besøker kvinnene Melbu hovedgård.

- Vi har lyst til å skape et litt annerledes marked, en møteplass der publikum skal få en ekstra god og spesiell opplevelse. Alt som selges er egenproduserte kvalitetsting skapt av damene i nettverket. Alle har egne bedrifter på hel- eller deltid, forteller glasskunstner og initiativtaker Siv Johansen fra Hadsel, i en pressemelding.

Kortreist eksklusivitet

På Kvinnene fra havets markeder står de eksklusive opplevelsene i kø. Her kan du nyte ost-og vinsmaking mens du tar en “kunstpause” og betrakter vakre bilder, glass og keramikk. Vi kan friste kresne ganer med utsøkt te og deilige kaker, - eller hva med kortreist sjokolade av fineste sort?

Det blir motevisning, live akvarellmaling, marked og spa-avdeling. Noe for enhver, med andre ord.

Samhold styrker

Bredden i kvinnegruppa er stor, og den gjensidige inspirasjonen og samholdet enda større.

- Samlet står vi sterkere, vi kan være med på å løfte hverandre frem og hjelpe hverandre. Vi befinner oss på hvert vårt nes og jobber med de kreative yrkene våre omgitt av havet, derav navnet, sier kunstner Gry- Anette Strømnes fra Stamsund.

Kvinnenes første marked på Andenes i oktober ga mersmak både for kvinnene og publikum. Nå satser havkvinnene på like stor oppslutning på helgas marked på vakre Melbu hovedgård.

- Til våren står Lofoten for tur. Men vi har absolutt ikke tenkt å gi oss med dette. Flere spennende steder har allerede meldt sin interesse for et marked med Kvinnene fra havet; blant annet Kjerringøy Handessted, forteller Gry-Anette Strømnes.