Gruppa kommer til Vesterålen rett fra turné i USA. Onsdag 25. mars spiller de i Hisnakul på Andenes. Dagen etter går turen til Øksnes og deretter Bø. Det er første gang gruppa spiller i Norge.

The Henry Girls består av søstrene Karen, Lorna og Joleen McLaughlin fra Malin, helt nord i Donegal i Irland. Turneen i Vesterålen er et resultat av kultursamarbeidet mellom Vesterålen, Donegal og Øst-Island, men det er henholdsvis Andøy, Øksnes og Bø kommuner som står for konsertarrangementene.

– Henry er navnet på bestefaren vår, og vår familie er kjent som «The Henrys» i Donegal. McLaughlin er et ganske vanlig etternavn, så derfor brukes navnet til bestefaren for å fortelle hvem folk er, sier Karen.

Gruppa har gitt ut fire CD-plater. Den nyeste kom i fjor og heter «Louder Than Words».

I fjor var gruppa på turné  i Tyskland, og de hadde også en konsert på Island, og det er den som er foranledningen til at de nå kommer til Vesterålen.

Konserten på Island var en del av markeringen av 10 år med kultursamarbeid mellom Vesterålen og Øst-Island, der Donegal i Irland etter hvert kom med.

– Joleen, som spiller harpe, har vært i Norge før, men vi som gruppe har aldri spilt i Norge. Jeg har alltid hatt lyst til å besøke Norge, så vi gleder oss veldig, sier Karen.

Det er ikke så lett å sette «The Henry Girls» i noen musikalsk bås. Jentene spiller både tradisjonell, irsk musikk, popmusikk, folk og roots.

– Noen sier vi spiller «americana», som er en sammensmelting av folkemusikk fra ulike grupper som har innvandret til USA. En del er akustisk folk og roots, sier Karen.

På Andenes legges det opp til en hel-irsk aften når The Henry Girls kommer på besøk. Detaljene rundt konsertene i Øksnes og Bø er ikke avklart.