Stemmeprakten til Rita Eriksen passet perfekt for det store kirkerommet i Andenes kirke. Artisten ble for drøye to år siden ble kåret til Norges beste underholder i NRK´s «Stjernekamp«, og som etter det for alvor har sunget på seg mange fans med Vamp-klassikeren «Tir n´a Noir» og Bjørn Eidsvågs «Skyfri himmel». Derfor ble nedturen over at Nordlyst sin store attraksjon Anita Skorgan meldte avbud, kjapt erstattet med en opptur, da Rita Eriksen kom.

Hun har mange fans i Andøy, og 130 betalende publikummere nøt Eriksens praktfulle stemme, sammen med de to musikerne Frank Eriksen og Stian Paulsen som akkopagnerte henne.

Artisten har et nesten 30 årig langt artistliv bak seg i sjangeren pop/vise/blues/country, og vi fikk mange smakebiter fra hennes fyldige reportoar. Samtidig deler hun åpent og ærlig  tanker, føelser og hverdagsopplevelser bak musikkstykkene.

Den siste platen «Øyeblikk» ble gitt ut i oktober, og Rita sier rett ut at det er en beinhard kamp for å få solgt plater i disse internett-tider. Derfor har hun bonusordniger med å skrive ned navn og adresse på alle som kjøper her på konserten, og for hver hundrede plate som blir solgt, trekker hun ut en som får komme til en privatkonsert sammen med ni andre uttrukkede i hennes hjem i Oslo.

I dag følger Rita videre i Anita Skorgans konsertsfotspor som går til skreifestivlen på Myre. Der har de mye å glede seg til.