Arrangørene har lagt vekt på et bredt program, der friluftslivets år går igjen som en rød tråd gjennom programmet.

- Vi har fått en innholdsrik Kulturuka, som vi oppfordrer folk til å delta på. Målet er at dette skal være et lavterskeltilbud, med et bredt og spennende program, sier fungerende kulturfabrikksjef, Mona Dahl.

Åpent

Åpent hus i Sortlandshallen arrangeres hver fredag. Under Kulturuka blir det noen ekstra godbiter.

- Vi skal blant annet ha bruskasseklatring, som har pleid å være populært tidligere, sier Øystein Bjørstad Lindbeck.

Det blir aktivitetsdag i Bjørklundparken, i regi av Bjørklundparkens venner. Isbanen er gjort klar, og mange har allerede benyttet seg av tilbudet i vinter.

Friluftsliv innendørs

Også innendørs blir det frliluftsfokus.

Sortland kunstforening arrangerer kunstutstilling med fotograf Sigrid Bjorbekkmo. Hun har portrettert kjente kulturpersonligheter fra Vesterålen, på de stedene de føler seg mest heime.

Historielaget og Sortland museum har laget en digital utstilling fra sine arkiver, med tema friluftsliv i Sortland. Museet har også en utstilling kalt «Fugleåret», som består av tolv tresnitt laget av kunstneren Amy Lightfoot. Der kan man også lære om nordnorsk folketro knyttet til fugler.

Fugleforeningas Ole Petter Bergland vil holde foredrag om fugler i Vesterålen.

Musikk

Kammermusikkserien arrangerer igjen sin populære operapub, denne gangen i Kulturfabrikken. På Dagskift i Kulturfabrikken, samme dag, kan man få en gratis smakebit på operapuben.

For de yngste barna blir det kammermusikk i arrangementet om havet. Kulturskolen vil opptre i sin arrangementsserie Ung Scene, der de framfører det de jobber med.

Samarbeid

Kulturukekomiteen har mange samarbeidspartnere som stiller med arrangementer, som korforeningas konser «Vie dagen min til sola», Ungdommens Kulturmønstring, Vinterkleiva, åpen bakke i Ånstadblåheia og konsert med Vesterålen Storband.

Kulturfabrikken arrangerer også en del ting selv i forbindelse med Kulturuka, som Bård Tufte Johansens «Mann (44)», Arvid Hanssen i tekst og tone - der Arvid Hanssens sønn, Arne Ivar Hanssen, vil fortelle om sin fars liv og forfatterskap. Samme kveld blir det konsert med Tove Karoline Knutsen, som vil dreie seg om det langvarige samarbeidet mellom henne og Arvid Hanssen.