Ordførerne og kulturavdelingene i Andøy, Bø og Øksnes er vertskap når den irske trioen The Henry Girls besøker Vesterålen mellom 25 og 27. mars.

– Det er ikke hver dag tre av kommunene i Vesterålen samarbeider om å arrangere konserter med internasjonale artister, men vi ble alle så imponert av den helt spesielle live-opplevelsen på Island at vi bestemte oss for å invitere jentene hit, sier Andøy-ordfører Jonni Solsvik i en pressemelding.

Flere vesterålinger så dem da de i fjor spilte på Island som en del av markeringen av 10 år med Kultursamarbeid mellom Vesterålen og Øst-Island, der også Donegal i Irland har kommet med.

Folk og roots

– Vi er stolte over dette besøket. The Henry Girls har de senere årene virkelig markert seg hjemme i Irland. Jentene har vært gjesteartister hos Clannad, som regnes som et av Irlands fremste musikalske eksportartikler. Clannad har blant annet spilt inn plate med U2-vokalist Bono, sier Jørn Martinussen, ordfører i Øksnes, i pressemeldingen.

The Henry Girls spiller både tradisjonell, irsk musikk, popmusikk, folk og roots. Jentene tar turen innom Vesterålen på tur hjem fra USA-turné, og det blir konserter i både Andøy, Bø og Øksnes.

Gleder seg

– Vi ser fram til å besøke Vesterålen, sier Joleen McLaulin - trioens harpespiller. Hun har vært i Norge én gang før, da jobbet hun sammen med islandske Svanur Vilbergsson og Leif Egil Bart i regi av Vesterålen kulturutvalg. – Den gang, i 2012, holdt vi oss stort sett på Melbu. Denne gangen gleder jeg meg til å se mer av øyriket. Jeg og mine to søstre gleder oss til å se nordlyset. De to har aldri vært i Norge før. Og gruppa vår, The Henry Girls, opptrer i Norge for første gang, sier Joleen i pressemeldingen.