Showkonserten som Little Sister setter opp i Kulturfabrikken på Sortland i palmehelga, bunner i et ønske om å gi noe tilbake til alle de som stemte Høve frem i Idol høsten 2014.

- Vi skal starte påska med et brak, sier Anniken Høve.

Idol-favoritter

Anniken Høve, Tara Lill Flåten Nicolaisen og Lise Emilie Zosa, alle finalister i fjorårets Idol, skal presentere et utvalg låter, fra Idol, personlige favoritter og Little Sister-repertoaret. I ryggen har de et festklart Little Sister-band.

- Jeg fikk veldig god kontakt med Tara og Lise i Oslo, sier Høve om tiden i Idol.

Siden da har hun hatt lyst til å gjøre noe med de jentene, og ser palmehelgas konsert som et ypperlig påskudd til å kunne møtes igjen.

- Dette er musikalsk dyktig og allsidige, tøffe og rocka jenter, sier Annikens bror, Rolf Anders Høve.

Han er gitarist i Little Sister, og har stått for mange av arrangementene før konserten.

Showkonsert i pubformat

For det er et langt repertoar og en lang konsert de har planlagt.

- På det første møtet med Kulturfabrikken holdt de på å falle av stolen da vi sa at vi skal spille i 4,5 time til sammen. «4,5 time?» sa de, sier Rolf Anders.

- Men det skal dere?

- Ja, selvsagt.

Bandet som til vanlig spiller på puber og utesteder er nemlig vant til å holde det gående. Nå blir det 1,5 timers konsert uten aldersgrense på dagtid, og en tre timer lang festkonsert for voksne på kvelden. Vel 40 låter står på repertoaret, fra Beatles til poplåter fra 2015.

Forsterket

Bandet er for anledningen forsterket med brødrene Jermund og Vidar Nilsen. Med tre blad Høve i Little Sister er det mange søsken. Men søskenkrangling blir det ifølge bandet lite av.

- Vi har en entusiasme innad i bandet som smitter over på musikken, sier Vidar Nilsen.

- Med to ekstra musikere får vi løftet det til et høyere nivå. Det gjør nok oss tryggere også, sier Rolf Anders.

Nå er det fullt fokus på konserten fremover, og bandet legger ikke noe i mellom når de mener at dette blir verdt å få med seg.

- På en øving forleden ble jeg bare stående og høre på musikken. Da jeg kom på jobb etterpå, måtte jeg bare si at «dette blir rått!», sier Anniken.