Annonseringen av DumDumBoys på Hurtigrutens Hus til høsten har fått mange til å heve både øyebryn og lommebok. Det går mot fullt hus for kulturhuset i Hadsel. Denne uka melder kulturhussjef Jon Lauvland Pettersen at et annet stort navn er på vei:

Odd Nordstoga stiller med band i Hurtigrutens Hus 16. oktober. Sjekk video her:

Plateaktuell- Odd Nordstoga, luringen sjøl fra Vinje, tar turen til huset vårt når oktobermørket kommer sigende, opplyser Lauvland Pettersen.- I god Hurtigrutens Hus-ånd sørger vi for at det er med ei dagsaktuell skive i ryggsekken han ankommer, bare en dag etter turnestart. Plata kommer ut ei lita uke før besøket (9. oktober). På denne skiva har han samarbeidet med brødrene Ivar og David Chelsom Vogt fra det bergensbaserte folkrock-bandet The Real Ones, og den nye singelen ‘Kunsten å gå’ har allerede rukket å bli en A-listet hit. Om plata sier Odd selv: «Eg har aldri vore så nøgd med ei innspeling før, og eg brenn etter å få det ut. Brenn etter å spela det for folk. Så dette, dette kan aldri gå bra. Det må vera noko eg ikkje har tenkt på …»

Med seg på tur har Odd Nordstoga David Wallumrød på tangenter, Torstein Lofthus på trommer, Tor Egil Kreken på bass og Øyvind Blomstrøm på gitar.

Bred bakgrunn

Odd Nordstoga ble født i 1972, , og vokste opp på gården Plassen i Vinje. Han slo stort gjennom då han i 2004 gav ut plata Luring med låten som sørga for 160.000 solgte eksemplarer; Kveldsong for deg og meg. Av andre høydepunkt i karrieren kan samarbeidet med Sissel Kyrkjebø som resulterte i 330.000 (!) solgte juleplater, samt den kritikerroste plata Pilegrim – som viser en mer eksperimentell side av Nordstoga.

- I det hele tatt har Odd Nordstoga mange strenger å spille på, og vi forventer mye av artisten med både ny skive og en svært så bred backkatalog å vise til. Men vi forventer også mye av de fremragende musikerne han har med seg, heter det i meldingen fra Hurtigrutens Hus, melder Lauvland Pettersen.

De som løser billett til Odd Nordstoga kommer dessuten mulighet til å komme gratis inn på konserten med Vidar Vang i Hurtigrutens Hus dagen etter Nordstoga-konserten, opplyser kulturhussjef Jon Lauvland Pettersen.