At det er mange musikalske talenter i Vesterålen er det liten tvil om. Nå vil vi finne det beste vesterålsbandet, og la de få stå på scenen under Fæsterålen i august.

– Tanken bak er at det er garantert mange band der ute, som vi ikke har hørt så mye om, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen i Deadline media.

Bandet som blir kåret til Årets Fæsteråling får da mulighet til å spille på en arena, og for et publikum, det kanskje ikke når til vanlig.

Vesterålsk essens

For å melde seg på må man være artist med tilholdssted i Vesterålen, eller et band der minst to av medlemmene er herfra. Juryen ser etter artister som har essensen av Vesterålen i sin musikk, og noen som laisa opp stemninga.

– Vi vet at det er mange dyktige musikere og band i Vesterålen, som fortjener et publikum. Vi vil gi en artist eller et band en unik mulighet til å vise seg frem på årets største musikalske fest i Vesterålen, sier redaktør i VOL og Sortlandsavisa, Thor Anders Angelsen.

Akkurat når Årets Fæsteråling skal på scenen, er ikke bestemt. Men det skal passe inn i festivalformatet, og bandet får derfor spille et par låter.

– De får en profilert plass på festivalen, og vil bli presentert på en ordentlig måte, sier Caroline Meier i Deadline media.

Skal stemmes frem

Konkurransen foregår slik at interesserte band kan sende inn lydklipp eller videosnutter av sin musikk. En jury, bestående av representanter fra VOL/Sortlandsavisa, Deadline media og to fagpersoner, velger deretter ut tre band. De utvalgte bandene blir deretter grundig presentert, før publikum kan stemme frem sin favoritt.

– Vi har jo fantastiske festivaler i Rock mot rus og Ungdommens Kulturmønstring, som satser på unge talenter. Her vil vi ikke ha noen øvre aldersgrense, sier Meier.

Nedre aldersgrense er imidlertid 16 år. Planen er at kåringen av Årets Fæsteråling skal bli en årlig tradisjon.

– Folket skal få bestemme hvem som er Årets Fæsteråling. I arbeidet med artistutvalg har vi fått flere lokale anbefalinger, og det er artig, sier Meier.

Frist for å sende inn sitt lyd- eller videobidrag er 9. juli. Deretter vil juryen starte arbeidet med å velge ut de tre som går videre. Man kan stemme på sin favoritt fra bandene blir presentert 16. juli, frem til 27. juli. Vinneren av konkurransen presenteres 30. juli.

Bidrag kan sendes på epost til red@vol.no. Merk bidraget med «Årets fæsteråling».

Vi vil trekke ut tre personer blant de som har stemt, som vil få to billetter hver til Fæsterålen.