17. juli spilles forestillingen Rebel Angels på Samfunnshuset på Dverberg. I forbindelse med forestillingen vil skaperne bak stykket holde to gratis teaterworkshoper for ungdom i Vesterålen. Det skal skje på Kulturfabrikken på Sortland 3. juli, skriver arrangørene i en pressemelding.

Workshopene vil være i koreografi og scenetekst, og er for ungdom mellom 13 og 18 år.

Vender hjem

Bak både kursene og forestillingen Rebel Angels står andværing Nikoline Spjelkavik (21) og Victoria F. S. Røising (24). De er begge studenter ved skuespillerlinjen på Akadami for Scenekunst i Fredrikstad. Spjelkavik har fått støtte fra Tilbakestrøm-prosjektet, og tar med seg medstudent Røising for å lage teater hjemme i Vesterålen.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å lage forestilling i Vesterålen, og gleder meg spesielt til workshop på Kulturfabrikken. I løpet av workshopen skal vi lage en visningen som vi fremfører i Kulturfabrikken på lørdag. Det blir spennende å lage noe på så kort tid, men jeg har troa på folk fra Sortland og omegn. Jeg håper flere folk vil melde seg på workshopen, sier Nikoline i pressemeldingen.

Lekne oppgaver

Victoria har aldri vært i Nord-Norge før. Hun skal ha hovedansvaret for workshopen i scenetekst, og lover kreative og lekne oppgaver og verktøy som kan sette fart på skrivingen.

– Jeg håper det dukker opp mange bra folk. Jeg kjenner ingen mellom 13 og 18 år på Sortland, så det blir uansett artig å treffe nye mennesker og se hva vi kan få til sammen. For meg blir det også gøy å komme til Sortland, Dverberg og Andøya. Jeg gleder meg både til å bo der og jobbe der i over to uker. Flaks at jeg får med meg midnattssola – den har jeg hørt mye fint om, sier Victoria i pressemeldingen.