Det skriver Kultursamarbeidet i Vesterålen i en pressemelding.

Sarah Lewtas fra Irland og Gréta ÓskSigurðardóttir fra Island er valgt blant 27 søkere. Beggekunstnerne kommer til Vesterålen i høst.

Gréta Ósk Sigurðardóttirer grafiker og bor like sør for Egilsstadir på Øst-Island. Hun skalbo og arbeide i Galleri Hildreland i Bø. Gréta ønsker å la seginspirere av naturen og møte med menneskene i Bø, og håper pålengre sikt å kunne lage en utstilling.

Sarah Lewtas bor iDunlewey, en liten landsby på vestsiden av Donegal. Hun har valgtKiilgården på Andenes som arbeidssted. Sarah har startet på etarbeid hun kaller «Armory», en samling av staver ellertryllestaver. I Vesterålen vil hun starte på arbeidet med å lage enny stav til samlingen.

Artist in Residency Vesterålen er støttet avNordland fylkeskommune, og vi er en del av fylkeskommunens nettverkog satsning på kunst. Målet er å tilføre nye impulser og skape nyekontakter. Gjennom ordningene får søkerne dekket reise, kost ogopphold. Kunstnerne oppfordres til å «gi noe tilbake» tilVesterålen, slik som f.eks. workshop, forelesning, visning ellerlignende under sitt opphold.