VOL og Sortlandsavisa lanserte tidligere i sommer bandkonkurransen Årets fæsteråling, i samarbeid med festivalen Fæsterålen. Vinneren får spille noen av sine låter på samme scene som band som Alphaville, Loveshack, the Main Level og Solid Base under festivalen i august.

Får musikkvideo

Fristen utløp opprinnelig tidligere denne uka, men Deadline Media har lagt en ny premie i potten, nemlig en musikkvideo for vinnerbandet eller -artisten.

Derfor har vi valgt å utvide fristen, slik at enda flere dyktige band fra Vesterålen kan få vist seg frem.

For å melde seg på må man være artist med tilholdssted i Vesterålen, eller et band der minst to av medlemmene er herfra.

Ny frist er søndag 26. juli.

Finalister

Av alle innsendte bidrag, skal juryen bestående av Svein Spjelkavik, Jon Lauvland Pettersen, VOL og SA-journalist Espen Mowinckel Pettersson, og Therese Eliassen i Deadline Media, plukke ut tre finalebidrag. Finalistene vil bli behørig presentert, slik at publikum kan stemme frem sin favoritt.

– Vi har allerede fått inn flere gode bidrag, men med en ny, stor premie i potten, vil vi la enda flere få mulighet til å delta i konkurransen, sier Mowinckel Pettersson.

Laisa opp stemninga

Juryen ser etter artister som har essensen av Vesterålen i sin musikk, og noen som laisa opp stemninga.

– Vi vet at det er mange dyktige musikere og band i Vesterålen, som fortjener et publikum. Vi vil gi en artist eller et band en unik mulighet til å vise seg frem på årets største musikalske fest i Vesterålen, sier redaktør i VOL og Sortlandsavisa, Thor Anders Angelsen.

Påmelding skjer ved å sende lyd- eller videobidrag på epost til red@vol.no. Merk bidraget med Årets fæsteråling.