I sommer slapp sortlandsartisten Peer Nic sin nye singel "This too will pass" som har fått mye oppmerksomhet, og han har nettopp hatt lanseringskonsert i Nyksund. Det var aldri noen tvil om hvem som skulle få bli første artist ut, nemlig Peer Nic:

- For det første er Peer Nic en stødig sing/songwriter fra regionen vår som leverer bunnsolide låter med en stemme i kategori Sivert Høyem. Den nye singelen er helt utrolig og har gått varm på crewkontoret. Det var selvsagt at Peer Nic skal få åpne den første Fæsterålen noen sinne, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Peer Nic skal med andre ord varme opp publikum på fredag 21. august, og artisten selv er over seg å få det ærefulle oppdraget:

-  Det blir bra å spille, og jeg håper det kommer masse folk på Fæsterålen. Jeg spiller melodisk folkrock med bært frem av innovativt gitarspill og åpne stemminger. Jeg spiller landeveisrock av den gamle typen, med stor vekt på tekstformidling. No bull shit altså, sier Peer Nic.

Det blir den perfekte oppvarminga til en lang festivalhelg. Festivalsjefen har en siste oppfordring:

- Få med dere Peer Nic. Du vil nødig gå glipp av en artist med mer potensiale til å gå i retninga til Høyem og gjengen i regionen. Vi er kanonstolte av å ha ham på vår artistliste i år, sier Pedersen.