Sølvgutter leverte gull

Bodøbandet Kråkesølv leverte en glitrende konsert på Sortland torsdag kveld. Se vårt bildegalleri her

Er det for høyt, er du for gammel, er det noe som heter. Vel, VOLs utsendte journalist hadde en velbegrunnet mistanke om at han ville være blant konsertpublikummets aller eldste denne kvelden. Ryktene som går om bodøbandet Kråkesølv er imidlertid så pass interessante at det selvsagt ikke kunne være noe argument for ikke å dra på Natur og Ungdoms konsert mot oljeboring.

Og la nå politikk og musikk skille lag i alle fall for resten av denne artikkelen, selv om guttene i Kråkesølv flere ganger sa sin hjerteligste mening om mulig fremtidig oljevirksomhet utenfor vesterålskysten.



Bodøguttene er åpenbart låtskrivertalenter. Sangene fenger, og tekstene er gode. Det som imidlertid slo undertegnede under konserten var originaliteten som ble vist frem for det unge publikummet. Kristoffer Magnus Nohr Unstad (gitar, vokal), Fredrik William Olsen (gitar, vokal), Petter Waldemar Nohr Unstad (bass) og Thomas Litangen (trommer) fremstår som et musikalsk kollektiv. Guttene leker seg innenfor et vidt felt av sjangre. Vi som likte De Lillos på 80-tallet finner vårt, og det gjør jammen den voksne lærerstanden som sverger til rødvinsjazzen også. Vi hørte referanser til Sonic Youth, og jammen er det ikke melodiske rap-partier underveis også, det hele fremført skamløst sjarmerende.

Kråkesølvs opptreden ga assosiasjoner til et mannskap på en seilbåt i frisk vind. Ingen av de tre i front dem pekte seg ut som musikalsk leder og kaptein. Det var et felles driv, morsomt å se og høre på. Og publikum var med, fra første til siste låt.

Ifølge konsertarrangørene var det rundt 100 personer som var innom Rødskolen denne kvelden. Kanskje blir det slik at ganske mange flere ekstra vil skryte på seg denne konsertopplevesen når Kråkesølv har slått gjennom for fullt? Smakebiter på Kråkesølv kan du blant annet høre her.





Kritikerstanden har nemlig rullet terninger til yatzy for debuten til ungguttene, som attpåtil er nominert til Spellemannspris for både beste popgruppe og årets nykommer. Måtte hell og lykke følge dem på ferden mot nasjonal berømmelse.



Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

(Foto: Knut Ivar Aarstein)

Foto: Knut Ivar Aarstein

Leses nå:
Kultur

Imponerende hyllest av Køhn

Vesterålen Storbands hyllest til musiker Sigurd Køhn fikk både foten og hjertet til å pumpe taktfast søndag kveld.

Sju unge talenter får LVO-sjanse

Sju unge talenter som får sjansen til å bli solister hos Lofoten og Vesterålen Orkesterforening.

Operagalla får ny gallionsfigur:

Maria Berglund ut på grunn av sykdom - inn kommer Åse Krystad

Åse Krystad erstatter en syk Maria Berglund i operagalla

Mesterkokk Halvar Ellingsens matspalte:

Burgermania

Jeg kommer ikke på et begrep som er så «utvannet» som hamburger.  Det som blir servert på alle gatekjøkken og veikroer i Norge og som blir kalt hamburger har så lite til felles med hamburger at det er nesten kriminelt.

Ka skjer i Vesterålen denne helga?:

Musikk, storfilmer og hyllest

Norsk Luftambulanse AS:

Vant storkontrakt

Fredagsværet i Vesterålen:

Lavere temperaturer

Melbo møter Sortland lørdag:

Klare for prestisjeoppgjør

Nordnorsk mester i stangskyting:

Gull til Bøfjerding

Pansjonist etter 40 år på hurtigruta:

Jan gikk på land

Vesterålsmann dømt i Vesterålen tingrett:

10.000 kroner i bot

Fartskontroll i Hadsel:

16 km/t over fartsgrensen