I morgen mandag 5. november slipper den unge ogfremadstormende Ingvild Østgård fra Stokmarknes sin nye singel, som har fåttnavnet «Easy».

Det gjør hun i samarbeid med Diamond Club, og med HaakonAaltvedt - også han fra Stokmarknes - som produsent.

Diamond Club er et nytt konsept fra det norske plateselskapetBrilliance – med fokus på singelutgivelser av nye og spennende navn. Selvereleasekonserten blir på  Mono i OsloTorsdag 22. November.

Tabu-tema

Singelen tar opp et tabubelagt tema om misunnelse innen detkreative.

Her forteller Ingvild om opphavet til låten:

- «Easy» oppstod av seg selv og uten «agenda». Somlåtskriver er jeg opptatt av at sangtekster skal være åpne for egen tolkning ogat man som publikum skal kunne gjøre dem til sine egne. Jeg synes generelt detkan være skummelt å snakke for mye om tekst. Men etter hvert som denne låtentok mer form kom jeg til å tenke på at dette er kanskje et tema som jeg kandriste meg til å snakke litt høyt om, et privat tema som det sjeldent snakkesom, sier artisten.

- Låta handler om den blandingen av beundring og misunnelsesom kan oppstå når man ser eller hører noe man syns er uforskammet bra,fortsetter hun, og forklarer:

- Jeg tror dette er noe som alle med ambisjoner, og som haren iver eller lyst til å bli gode innenfor et felt kan kjenne seg igjen i. Formange er misunnelse et tabubelagt tema eller ord, for meg kommer den alltidsammen med en stor dose beundring hvor jeg unner vedkommende alt godt. Jeg serpå følelsen som inspirasjon, selv om det i øyeblikket kan kjennes som et stikk.