Tett opp under tusen korpsmusikanter har mildt sagt satt sitt preg på Blåbyen i helgen. De rundt 35 korpsene har skapt musikk, liv og røre fra fredag og helt ut på søndag. Det får musikerhjertet til leder Elisabeth Jensen i musikkforeningen til å banke ekstra stolt.

Se bildene fra lørdagens utekonserter. Fotograf er Trond Gansmoe Johnsen, med unntak av bildet av Elisabeth, som er tatt av Ove Aalo. Bruk piltastene til å bla i vårt bildegalleri.

- Ja, jeg er virkelig stolt i dag, det må jeg få lov til å si. Aller mest stolt er jeg av innsatsen til våre 46 foreningsmedlemmer, som har vært med på å lage et arrangement som vi har fått mye skryt for. Tilbakemeldingene har vært svært gode fra de besøkende. Og det er litt deilig å med hånden på hjertet kunne si at det er ikke noe så vidt jeg vet, som har skåret seg i løpet av helgen. Det tror jeg vi kan takke temmelig grundig planlegging for, sier Jensen.

Elisabeth Jensen rekker også ut en takknemlig hånd til både handelsstand, Sortland kommune, og øvrige frivillige for hjelpen. - Det er ryddet, luket, reparert asfalt, båret mat - og jeg vet ikke hvor mye mer, for at vi skulle få til å vise frem byen og korpsmusikken på best mulig måte. Sortland har bidratt til å promotere den nordnorske korpsmusikkånden på en fantastisk måte. Jeg skulle nesten likt å se hvilken organisasjon ellers som hadde fått et tusentalls mennesker til å spille på lag etter noter, slik vi gjorde under fellesnummeret som ble gjort på torget på lørdag. Strålende, sier Jensen.

- Dere har hatt såkalte punktkonserter og særkonserter? Hva er forskjellene?- Punktkonsertene er på utvalgte steder i byen, hvor ett og to korps stiller opp og spiller. Særkonsertene har vært i Samfunnssalen og på Sortland Kino, og da får alle korpsene lov til å spille to-tre nummer hver. På særkonsertene er formen kanskje litt mer seriøs, sier Jensen.

- Festbanketten, hvordan forløp den?- Den ble arrangert i Blåbyhallen, og det var festlig, rett og slett!

- Du har sår hals i dag. Er det helgen som har slitt deg ut?- Nei, det er det ikke. Jeg ble syk tidligere i uka, men det har ikke vært noe problem. Det har bare vært å stå på, sier Elisabeth Jensen til avslutning.

Det neste Nordnorsk musikkstevne blir arrangert i Harstad om to år.