"Motstrøms - bare død fisk følger strømmen" var arbeidstittelende fikk, ellers frie tøyler.

En øvingshelg i september, litt planlegging over Facebook.Det var alt som var gjort før ni unge kunstnere fra Vesterålen møttes for femdager siden for å ferdigstille forestillingen Motstrøms.

Marianne Hansen og Lars Dragland fra Hadsel, Ann-IrenHansen, Synne Nilsen Stenersen, Håkon Pedersen, Eskil Asbjørnsønn og ChristinaSchmailzl fra Øksnes, Kristina R. Johnsen fra Bø og Anne-Margrethe Albertsen fraSortland.

Og ikke minst Vesterålens egen sceneinstruktør, Søren Frank.

Fredag kveld imponerte de stort i Sortland kino, da de vistefrem forestillingen Motstrøms - i anledning jubileet til Kultursamarbeidet iVesterålen.

De er musikere, skribenter, skuespillere. Kreative sjeler.Alle jobber de med hver sine ting. Men på scena i Sortland kino fredag kveldlagde de teatermagi sammen, og viste hvorfor Tilbakestrøm-prosjekt er noe avdet kuleste Kultursamarbeidet holder på med.

Ni unge kunstnere leverer ei forestilling om identitet.Drømmer. Om å følge strømmen, om å gå mot strømmen. Eller som de selv sier: om strømningenesom oppstår i et ungt sinn utsatt for mørketid, midnattssol, motvind ogmedvind, bygdedyr og samhold.

Tidligere på dagen under Kultursamarbeidets jubileumsseminarble det snakket om at kulturen i Vesterålen er med på å skape vår identitet, skapestolthet og drivkraft.

Og når ni tilbakestrømmere entrer scena i Sortland kino enfredagskveld i november, og leverer en forestilling som får tankene til åkverne hele bilturen hjem til Myre, så blir man fryktelig stolt av å værevesteråling.