Onsdag kommer direktøren foreksportfirmaet Fiskimid, Jens Gardar Helgason fraØst-Island til Vesterålen. Firmaet leverer betydelige mengder fiskemel tilBioMar på Myre. Med seg har han den unge saksofonisten Gardar Edvaldson fra Eskifjord som fredaghar bedriftskonsert på BioMar sammen med vesterålsmusikere. Fredag og lørdagblir det konserter med Gardar på Sortland og i Bø. Det inngår i det som litthumoristisk er kalt for Rytmefôr.

Musikk og næringsliv

Skjalg Steiro ved BioMar fortellerat Rytmefôr bygger på den nære kontakten som har utviklet seg mellomfiskemelfabrikken Eskja som Helgason leverer mel fraog BioMar. Fabrikken er ifølge Steiro en av de foretrukne leverandørene, blantannet på grunn av melets kvalitet. Dette er tredje gang at Rytmefôr arrangeres.Første gang var på Myre høsten 2012, andre gang i Eskifjordvåren 2013. Serien har blitt en viktig del av kultursamarbeidet som er utvikletmellom Vesterålen kulturutvalg og Øst-Island kulturråd.

Unge talenter

Både Helgasson og Steiro eropptatt av at musikk og næringsliv kan knyttes sammen. Denne gangen ønsker de åprofilere unge, begavede musikere. Derfor skal Gardar spille sammen medgitaristen Håkon Paulsen fra Øksnes. Fiolinisten Hugo Hilde fra Sortlandinvitert til Eskifjord i juni for å delta på enfestival og spille for de ansatte på fiskemelfabrikken.

Ekspedisjonen og Bø kultursal

Sortland jazz- og viseklubbarrangerer konsert med Gardar, Håkon og Steinar Kjeldsens kvartett iEkspedisjonen fredag kveld. Lørdag spiller han sammen med Vesterålen storband iBø kultursal og er gjestesolist sammen med Bøsdyktige sangartist, Julie Willumsen.