Svenske Stefan Sundstrøm har rundt 20 utgivelser bak seg, og er for lengst et velkjent navn i Sverige og Norge for alle som har sans for Evert Taube, Bellman og Vreeswijk.

Sundstrøm har gått mot strømmen i mer enn 25 år, og det handler om protest når han til helgen kommer til Vesterålen. Lørdag spiller han sammen med Træna-artisten og fiskeren "Æ" - som egentlig heter Erling Ramskjell.

I fjor høst spilte Sundstrøm en konsert på Sortland, og den konserten betegnet VOLs utsendte som "noe nær legendarisk". Les om dette konsertbesøket.

Initiativtakerne til konserten er nemlig Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Organisasjonen har nylig gitt ut samlealbumet «Fisken, havetog kjærligheta – en hyllest til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja»,hvor begge artistene bidrar sammen med bl.a BigBang, Mari Boine og Morten Abel.

Stefan Sundström slippersitt attende album 7.april, men engasjementet for Nord-Norge gjør at han tarturen innom regionen først.

- För migär det självklart att börja min turné i Nord-Norge. Det här är viktigt som fan!– Stefan Sundström

Artisten Æ slapp nyligalbumet «Gjendødsligheta» sammen med Dem.

- Havetfullt av fisk, bra folk og masse framtid, og nå har man en midlertidig fredningav denne deilige biten av Nord-Norge – Æ.

På konsertene er det mulig åkjøpe albumet og snakke med Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen ogSenja, opplyses det.