Fra Røyksopp & Robyn Do It Again Tour 2014.

Amandusfestivalen 2014, landets største filmfestival for barn og unge er i gang. Iver Jensen fra Hadsel og Ivar Waage Johansen fra Øksnes er nominert til publikumspris under årets festival. Begge to, sammen med en lang rekke andre ungdommer fra Vesterålen, har i rundt 20 år levert bidrag til den regionale filmfestivalen Laterna Magica. I løpet av de senere årene, nærmere bestemt fra 2011, har regionen med støtte fra det offentlige jobbet hardt for å styrke satsingen på filmfaget.

At to av 21 bidrag til årets kortfilmfestival er laget av vesterålinger tror ikke medielærer og filmfotograf Kolbjørn Hoseth Larssen er tilfeldig.

I dag onsdag er siste sjanse for å gi din stemme til de to talentene.

Les mer: Iver og Ivar er filmnominert.

- Det er klart jeg er farget av mitt eget engasjement, men personlig er jeg overbevist om at den lokale satsingen i Vesterålen, først på Laterna Magica og senere også på Filmfokus Vesterålen, har stor betydning. Det å få levere bidrag til lokale konkurranser, og samtidig sørge for proff kursing er helt klart med på å høyne både interessen og nivået på det som produseres herfra, mener Kolbjørn Hoseth Larssen.

Senest forrige helg var det actioneffektkurs i Vesterålen, og på det kurset var det fullt. - Vi opplever at folk er veldig interessert i å lære mer, og at de som er med på nybegynnerkursene vender tilbake for å lære mer.

En av ungdommene som har gått gradene fra å leke med kamera og PC hjemme på gutterommet til å jobbe for "de store" er stokmarknesmannen Erik Treimann. Her kan du se en rykende fersk promovideo han har bidratt til for artistene Røyksopp og svenske Robyn. Kompisen Martin Ask Eriksen, også han fra Stokmarknes, bidrar spesialeffekter på denne musikkvideoen fra Carina Dahl.

Andre filmtalenter fra Vesterålen er eksempelvis Torfinn Iversen, Sigurd Steinum, Tord Olsen, Svein Terje Eliassen og Solveig Melkeraaen.