Det er bestemt at musikkfesten VG-lista kommer til Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen og Tromsø i sommer. Sponsoren DNB ønsker at så mange som mulig skal få oppleve det beste av norske artister – krydret med utenlandske stjerner. I år tar derfor DNB VG-lista også til en utvalgt by, og oppfordrer folk til å engasjere seg for å få arrangementet til sin by. Det er 102 byer med bystatus i Norge.

Sponsoren har plukket vekk byene med inntil nitti minutters kjøretid fra en by som allerede får besøk av VG-lista i sommer. Da står man igjen med 74 byer. Disse er med i konkurransen.

Det er to kriterier man ser etter når heldig-byen skal velges: engasjement og kreativitet.

1) ENGASJEMENT

Få flest mulig til å stemme på, kommentere og dele bildet fra den byen du vil stemme på. Jo flere, jo større sjanse for at VG-lista kommer til DIN by.

Det er en egen hashtag for hver by – og alle instagrams, tweets og videoer med hashtagen teller med! Du finner hashtagen på bildet av byen på VG-lista sin Facebookside eller på denne nettsiden.

2) KREATIVITET

Om din by ikke får flest stemmer, kan du likevel få VG-lista til din by!

Få med vennene, mamma og pappa, klubben, korpset, ordføreren, idrettslaget, slektninger, læreren, skolen, klassen og butikkene: gjør rare ting! Legg det ut på nettet. Post en lenke i kommentarfeltet til byen det gjelder – vi lover å se på alt du finner på! Kanskje kommer VGs Rampelys til dere og dekker det. Vær kreativ! Jo mer oppfinnsom, jo bedre.

En jury vil velge ut de byene med MEST ENGASJEMENT og MEST KREATIVITET – og til slutt kåre en vinner – en by X hvor VG-lista kommer 30. juli.

Konkurransen starter 22. april – og avsluttes på kvelden 12. mai. Vinnerbyen offentliggjøres 14. mai.